Žene doživljavaju ORGAZAM čim je pomirišu! (VIDEO)

Ova svetlonaransžasta pečurka, koja raste u vulkanskim padinama Havaja može da učini da žene dožive spontani orgazam.

Tako bar tvrdi kontroverzna studija načinjena pre 15 godina, navodeći da će bar 50 posto žena osetiti intenzivno uživanje kada je pomirišu.

Kada je reporterka Kristin Vilkoks zapucala put Havaja da isproba ovo na sebi, nije očekivala ekstremne senzacije, koje je doživela.

– Bio je to najgori smrad koji sam ikada osetila u nozdrvama. Kunem se da je gore od trulećih lešina morskih stvorenja, koje sam imala prilike da pomirišem – napisala je Kristina u tekstu za blog “Discover”.

youtubeAfrodizijačko dejstvo ovih pečuraka, koje pripadaju sorti Dictyphora, porodici pečuraka sa glavom nalik na mrežu, izučavano je u studiji iz 2001. godine. U eksperimentu je učestvovalo 16 žena i 20 muškaraca, koji su mirisali ovu smrdljivu pečurku, a to je izazvalo spontani orgazam kod 6 žena, dok je ostalim 10, koje su udahnule manje doze, skočio srčani pritisak.

Studija je potvrdila da smrad ovih specifičnih pečuraka izaziva seksualno uzbuđenje – njihove pore, naime, sadrže sastojke koji izazivaju neuro-transmisije kakve se događaju tokom seksualnih odnosa.

 

pinterestIpak, znatiželjna reporterka nije se uverila u ovakve efekte. Ona, ipak, priznaje da bi smrad pečurke mogao da se uporedi i sa mirisom sperme, ali ne sveže, već ustajale.

Naučnici su joj objasnili da je otkriveno da žene koje doživljavaju orgazam kada pomirišu ove pečurke imaju funkcionalan nazalni organ (“vomeronasal organ”, ili VNO), dok ostale bivaju odbijene, i čak zgađene.

– Ovaj organ pronađen je kod oko 55 posto ljudi – objašnjava Vilkoksova – a isti procenat žena imao je pozitivan osećaj kada su pomirisale pečurku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*