ŠESTOGODIŠNJAKA U PIDŽAMI ZAKLJUČALI NA BALKONU Dječak je ondje bio u kazni 15 sati, bori se za život, roditeljima prijeti 30 godina zatvora

Dječak je već bio bez svijesti kad su policajci došli na teren. Bio je vidno pothlađen i izgladnjivan, rekla je Ine Van Wymersch, glasnogovornica tužitelja u Bruxellesu.

Roditelji su šestogodišnjaka, koji je navodno iz hladnjaka bez njihova dopuštenja uzeo hranu, kaznili na najbrutalniji mogući način – izbacili su ga na balkon i ondje ga, na snijegu i minusu, ostavili zaključanog više od 15 sati. Dijete je na sebi imalo samo tanku pidžamu i trenutačno se u bolnici bori za život.

‘Stanje mu je kritično’, prenose belgijski mediji.

U bolnici je završila i dječakova sestra blizanka jer su i kod nje, kažu iz tužiteljeva ureda, pronašli alarmantne dokaze zlostavljanja.

Majka, 31-godišnja Francuskinja, i očuh, 21-godišnji Belgijac, uhićeni su.

‘Očuh je odmah sve priznao, ali žena je problematična jer i dalje sve negira. Uopće nije svjesna ozbiljnosti situacije’, tvrde iz policije.

Spomenutu obitelj do ovoga incidenta nije nadzirala belgijska socijalna služba, a prema službenim podacima, nijedno dijete nije upisano ni u jednu gradsku školu.

Proglase li ih krivima, roditeljima prijeti do 30 godina zatvora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*