Savjeti za žene: U pijanom seksu začet ćete idiote!

Ženama se savjetovalo da u seksu ne budu pustolovne, već ograničene, a odvraćalo ih se od isprobavanja novih poza i pijanog seksa

Današnji ženski magazini prepuni su članaka o tome kako biti što bolja ljubavnica, čitateljice se potiče da budu divlje i neobuzdane – no nekoć su seks savjeti bili posve druga priča, osobito u viktorijanskoj eri. Upravo se time bavi nova knjiga “Viktorijanski vodič za seks, brak i ponašanje” koju je napisala povjesničarka Therese Oneill.

U njoj je detaljno opisala popularne savjete iz tog doba namijenjene ženama na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće.

Nema seksa na stojećki!

Jedan od svakako zanimljivijih savjeta, odnosno zabrana dotiče se isprobavanja seks-poza:

“Seks stojeći, ili pak takav u kojem su ženska koljena privučena gore nisu poželjni, jer niti jedna žena ne može uživati u takvom snošaju”

“Osim toga, žene krhkije građe mogle bi čak biti i smrtno ozlijeđene na ovaj način”.

Također, svako riskantno ponašanje na kraju večeri u kojoj se konzumirao alkohol trebalo bi se izbjegavati, jer bi djeca začeta pijanim seksom mogla kao posljedicu imati “idiotizam i razna živčana oboljenja”.

Također, ženama se nije savjetovao ni seks nakon jakog obroka, jer bi mogao rezultirati srčanim udarom.

Autorica na početku knjige poziva čitatelje da s njom otputuju kroz vrijeme, u romantizirano doba likova Jane Austen i sestara Bronte, no ubrzo slijedi šok s informacijom kako “ulazite u svijet u kojem se prljavom smatrala već sama ideja da žena opere svoja južna područja”.

“Unatoč divnim slikama, haljinama s krinolinama, kočijama, džentlmenima sa šeširima i romantiziranom ozračju, to je doba zapravo bilo vrlo nehigijensko, a ponajviše smrdljivo”, kaže Therese Oneill.

Parfemom protiv znoja i sokom od luka protiv prljave kose

Objašnjava kako su se ljudi tada rijetko prali, a smrad su pokušavali kamuflirati parfemom. Sve je bilo parfumirano, od ulja za kosu do pudera, svega što su koristili za tzv. higijenu. A i sami mirisi su bili puno drugačiji nego danas – sve se svodilo na izrazito jak, cvjetni miris, kao kod jeftinih cvjetnih aranžmana.

Voda je bila kontaminirana bolestima jer su se fekalije nalaze posvuda, no to nije bio razlog što su liječnici savjetovali što rjeđe pranje. Mnogi su vjerovali da “vlaženje cijelog tijela odjednom” čini organizam osjetljivijim na bolesti. Što se tiče pranja kose, ženama se savjetovalo da razrijeđuju čisti amonijak toplom vodom i utrljaju ga u vlasište.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*