Šaljem mu seksi fotke i nema razloga da me bude sramota

Uvek nas zanima tuđ prljavi veš ili odsustvo istog i jedva čekamo da delimo moralne pouke. Istina je da gotovo svako od nas u svom kompu ili u telefonu ima neki sakriveni folder. Neku ličnu golotnju.
“Slut shaming” je koncept u kojem se kod devojke izaziva osećaj krivice zbog nedoličnog seksualnog ponašnja koje uključuje pravljenje golišavih fotki i slanje istih nekom muškarcu. Prozivka zbog nedoličnosti i nemorala, nazovite to kako hoćete.

 

Ipak, lakše je “pljuvati” poznate ličnosti, one su uvek na udaru.

 

Šta je sa običnim devojkama koje svakodnevno srećete u prevozu, na ulici, u školi, na poslu? Imaju li i one sakrivene foldere koji kriju njihove lascivne slike koje šalju svojim frajerima ili udvaračima? Šta muškarci čiji su inboksi puni takvih sadržaja misle o njima? Da li su zgroženi?

 

– Imam nekoliko devojaka koje mi šalju seksi slike. Brišem ih iz inboksa na Fejsu i premeštam ih u folder koji samo ja mogu da nađem. Neke od devojaka nemaju blam i šalju baš perverzne fotke na kojima su skroz gole, slikaju krupno i intimne delove tela, a druge se malo sakriju, kao gole su, ali se ne vidi baš sve.

 

Meni je to ok, nikada mi nije palo na pamet da zloupotrebim to i ne mislim da su takve ribe gore od onih koje su navodno fine. Moji drugari znaju za to million puta su mi tražili da im pokažem seksi folder, ali nisam lud, nema šanse – kaže Miloš T. koji priznaje da je i sam nekoliko puta odgovorio na lascivne poruke svojim golišavim slikama ispod tuša.

 

A šta kažu devojke? Da li im frajeri traže da se slikaju gole ili one samoinicijalno pokušavaju da ih “nalože”? Da li zažale pošto kliknu dugme “send”?
– Ma ko nema gole fotke? Sve moje drugarice ih imaju! Slikale smo i jedna drugu da bi slike ispale bolje. Neke od tih slika su samo za moje oči, ne šaljem ih, a dešavalo se i da neke pošaljem. Ali to samo kada baš dobro znam tipa, kada sam sigurna da to neće da završi na Internetu.

 

Užasno me nervira cela ta priča, kao skandalozno, ima gole slike! Mogu samo da kažem da muškarci mnogo više od devojaka to rade, slikaju se goli, ispred ogledala, ispod tuša, pumpaju mišiće, slikaju intimne delove tela, onda to šalju. I onda je to ok. A kada sam ja u pitanju, onda nije – ispričala nam je Maja S. koja priznaje da joj je jedan bivši dečko pošto ga je ostavila, pretio da će objaviti slike na kojima je gola na društvenim mrežama. Do toga nije došlo jer mu je pripretio njen brat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*