Rijetke bolesti: 87-godišnjoj kineskinji raste rog na čelu.

87-godišnjoj Liang Xiuzhen iz Sichuan na jugozapadu Kine, pojavio se maleni mladež prije 8 godina na čelu.

Liječili su je 6 godina razni doktori i nije imala većih problema. Onda se jednog dana dogodila katastrofa!

YouTube / VOMEDIA

Sve dosad relativno bezopasne madež odjednom je pukao i otvorio se i na njegovom mjestu počeo je da raste mali rog, sličan životinjskom! Obitelj je bila i  šoku, ali liječnici u lokalnoj bolnici nisu dali dijagnozu i tako je Liang Xiuzhen živjela 2 godine s malim rogom. U svom selu je poznata kao “jednorog žene”. onada je njena kćer jednog dana oprala joj kosu.

YouTube / VOMEDIA

Dok je Liang Xiuzhen kćer prala kosu sa njene glave je otpao maleni rog. Nakon toka počele su noćne more. Umjesto malog roga sada je zapanjujućom brzinom porastao ogroman, širok rog !

U roku od samo šest mjeseci rog je dostigao dimenzije 12cm u dužinu i 5 cm u promjeru! Iako je 87-godišnjinja boji otići u bolnici jer se bojala da se neće vratiti, oni su ipak ponovo otišli. Konačno, je dobila i dijagnozu!

Rog radi veliku bol starici. Sastoji se uglavnom od keratina, odnosno od istog materijala kao kosa i nokti. To može biti dobroćudna i maligna izraslina.

YouTube / VOMEDIA

Iako rog starici zadaje bolove i povremeno krvari obitelj se ne smije odlučiti na operaciju jer se plaše da se starica neće probuditi iz narkoze.

YouTube / VOMEDIA

Ovaj ekstremni oblik rijetke bolesti je zastrašujući i pomoći će u dijagnosticiranju drugim liječnicima kod sličnih slučajeva.ova starica i dalje živi sa rogom jer ne želi operaciju.

Prevod i adaptacija Bhzoom

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*