Planirala masakr cijele obitelji? Pobila ih je sve dok su spavali

Martina R. (35) iz malog mjesta Schildberg in Böheimkirchen u Austriji ubila je svoju majku Matildu (59) koja je imala rak, svog brata Petera (40) koji je s njima živio te svoje troje djece Michelle (7), Fabiana (9) i Sebastiana (10)

Ubila ih je dok su spavali u svojim krevetima. Ubila je i njihovog psa, dogu te je presudila sebi. Mrtva tijela pronađena su u četvrtak u obiteljskoj kući.

Martina je članove obitelji i sebe ubila vjerojatno još prije nekoliko dana. Djece tri dana nije bilo u školi, a niti susjed ih nije vidio danima da izlaze iz kuće pa je nazvao policiju koja je pronašla tijela.

Bila je povučena: Djeci nije dala da se druže s drugima

Martina je radila na veletržnici i njezini kolege nisu znali danima gdje je.

Motiv ubojstva i samoubojstva se još ne zna, ali Martina je bila povučena i djeci je zabranjivala kontakte s drugim ljudima. Pazila je i da se ne druže s drugom djecom pa ih je često pratila na školski autobus. Pratila ih je i na povratku iz škole.

Coffins ans a hearse stand in front of a house where six people were found dead in Boeheimkirchen | Autor: LEONHARD FOEGERfoto: LEONHARD FOEGER

Obitelj se prije godinu dana iz nekoliko kilometara udaljenog Kirchstettena doselila u Böheimkirchen u kojem živi 150 ljudi.

Susjedi su šokirani. Nije im jasno što se dogodilo i naglašavaju da nikada nisu čuli nikakvu svađu u kući.

Imala je financijskih, ali i psihičkih problema

Razlog bi mogli biti financijski problemi jer se obitelj prilikom kupnje kuće koju je trebalo i renovirati zadužila. Osim toga Martina je navodno bolovala od psihičkih problema.

Bila je samohrana majka, a otac djece od kojeg se rastavila nakon što je rodila najmlađe dijete, živi u Beču. Navodno je godinama živjela s jednom ženom koja se nije s njom doselila iz Kirchstettena. Martina nije imala automobil pa ju je na posao vozio brat.

Istražitelji: Moguće da je ubojstva planirala

Odakle joj pištolj iz kojeg je pucala još se ne zna, no Kurier piše da ga je posjedovala legalno. Majka je zadnji put na ulici viđena 21. studenog. Prije toga se pojavila u školi i djeci je opravdala djeci nekoliko dana izostanka. Rekla je kako je njihova baka odnosno njezina majka, umrla. No istina je bila da se njezina bolesna majka Matilda tek nekoliko dana ranije vratila iz bolnice i trebala je punu njegu.

– Moguće je da je to napravila kako nitko ne bi posumnjao ako se djeca nekoliko dana ne pojave u školi. To pokazuje da je ubojstva planirala – kažu istražitelji.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*