Pernar zaprepastio objavom na Facebooku: Zašto niko nije vidio povrijeđene ili imena žrtava napada u Berlinu?!

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar jučer je putem svoje objave na Facebooku ponovno privukao velik broj reakcija zainteresirane javnosti. Naime, Pernar je – podijelivši članak s portala Saff.ba, neformalnog glasila radikalnog vehabijskog pokreta u BiH, u kojemu se jasno iskazuje sumnja u to da je teroristički napad u Berlinu namješten – napisao kako mu je najčudnija stvar oko berlinskog napada to što “niko nije vidio nijednu povrijeđenu osobu, niti su igdje objavljena imena žrtava.

Pernar zaprepastio objavom na Facebooku: Zašto niko nije vidio povrijeđene ili imena žrtava napada u Berlinu?!

“Jedna od najčudnijih stvari je da niko nije nigdje vidio niti jednog povrijeđenog niti je igdje objavljeno jedno ime nastradalog 19.12.2016 na božićnom sajmu u Berlinu“, napisao je Pernar.

 

U članku koji je Pernar podijelio, njemački pobornik teorija zavjera Gerhard Wisnewski analizira snimke napada, upozoravajući na “nelogičnosti“ u cijelome slučaju.

 

Podsjetimo, njemačka policija je potvrdila identitete nekolicine onih ubijenih u napadu. Kako piše Guardian, ubijeni su 31-godišnja Fabrizia Di Lorenzo, Dalia Elyakim (čiji je muž teško ozlijeđen u napadu), Nada Cizmar i poljski vozač kamiona Łukasz Urban.

(Index.hr)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*