Otac ubio sina narkomana braneći ženu!

Iva Rašić (67) iz sela Velika Kruševica kod Kruševca je preksinoć oko dva sata sa četiri uboda nožem ubio sina Milana (34) nakon kraće, ali žustre porodične svađe.

Godinama maltretirao roditelje: Milan (34), Foto: facebook

Pokojni Milan je, prema rečima majke, bio narkoman bez posla koji ih je često maltretirao, a zločin se dogodio posle jedne takve drame.

– Milan je negde između 1.30 i 2 sata došao kući i počeo da loži šporet „smederevac“. Probudilo me je lupanje, pa sam ustala, a on mi je rekao: „Ja idem iz kafane, ložim da ti bude toplo, a ti se buniš“ – priseća se kako je sve počelo Mila Rašić, Ivina supruga, a Milanova majka.
Nakon kraće rasprave, Milan je izašao iz sobe, a potom se vratio i nasrnuo na majku.

„Iva je hteo da me  zaštiti“: Mila Rašić

„Iva je hteo da me zaštiti“: Mila Rašić , Foto: S. Milenković

– Uleteo je unutra i počeo da me udara iz sve snage po telu i glavi. Iz nosa mi je pošla krv, koju sam pokušala rukama da zaustavim, a on nije prestajao da me udara. Buka je probudila Ivu, koji je ustao i pitao ga: „Šta to radiš, nesrećniče? Zašto biješ majku?” Onda je on krenuo na njega – opisuje Mila dramu u staroj, trošnoj kući na kraju Velike Kruševice.

Nakon nekoliko udaraca pesnicom, Milan je uzeo manji čekić i njime u glavu udario oca, koji je težak bolesnik. Iva je tada dohvatio veliki kuhinjski nož sa stola i njime ubo sina u grudi, a potom i u vrat. Prema prvim saznanjima, sinu je zadao ukupno četiri uboda. Kada je video šta je uradio, pozvao je policiju.

Devet puta osuđivan

Pokojni Milan je imao poveći policijski dosije jer je devet puta osuđivan zbog različitih krivičnih dela. – Milan nije nigde radio, samo se drogirao i pio. Živeli su od Ivine penzije. Stalno ih je maltretirao, ali oni nisu voleli da pričaju o tome. Bilo ih je stid – kažu naši sagovornici. Osumnjičenom Ivi Rašiću je, po odobrenju Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, određeno zadržavanje do 48 sati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*