OD ČEGA BOLUJETE? Evo šta otkrivaju bubuljice na našem licu?

Možda niste ni slutili, ali bubuljice na tačno određenom delu lica sugerišu na konkretne zdravstvene probleme.

Uz ove jednostavne savete ćete se možda zauvek rešiti problema i prestati da posećujete kozmetičare i dermatologe.

Sledeći put kada vam se na licu pojavi nova akna pogledajte ovu mapu, takođe, vodite računa o svom telu i higijeni – i zapamtite da za svaki problem postoji rešenje.

73387bubuljiceiff

Zona 1 i 2 – čelo: Probavni problemi
Jedite manje ”junk food-a”, smanjite količinu masnoća laganijom dijetom, pojačajte unos vode u organizam i ubacite sveže krastavce u ishranu.

Zona 3 – između obrva: Jetra
Smanjite unos alkohola, masne hrane i mlečnih proizvoda. Ovo je zona u kojoj se pojavljuju i alergije na hranu pa pazite na sastav onoga što jedete. Vežbajte do 30 minuta svaki dan i pobrinite se da dovoljno spavate jer se tada i vaša jetra odmara. Prazne i loše kalorije mogu imati štetan uticaj na raspoloženje.

Zona 4 i 5 – oko očiju: Bubrezi
Bilo kakva pojava oko očiju, pa i tamni krugovi, ukazuju na dehidraciju. Pijte vodu!

Zona 6 – nos: Srce

Proverite krvni pritisak i količinu vitamina B. Smanjite unos začinjene i gorke hrane i unos mesa. Pronađite način da smanjite holesterol konzumirajući orašaste plodove, avokado i ribu. Kako ovaj deo lica prirodno ima nešto šire pore, pazite da vašoj kozmetici nije istekao rok trajanja ili da začepljuje pore.

Zona 7 i 8 – uši: Bubrezi
Opet voda! Smanjite unos gaziranih pića, kafe i alkohola jer vode ka dehidraciji.

Zona 9 i 10 – obrazi: Disajni putevi
Pušite? Skloni ste alergijama? Ovo je problematično područje za obe stvari. Ako to nije slučaj, onda vodite računa da se telo ne pregreva, jedite hladniju hranu, smanjite unos šećera i udišite više svežeg vazduha. Izbacite meso, mlečne proizvode, alkohol, kofein i šećer, a u organizam unosite više povrća. Postoji još jedna bitna stvar o kojoj retko razmišljamo, a to su mobilni telefoni i jastučnice – neka budu čisti jer uzrokuju najviše akni na ovom području.

Zona 11 i 12 – oko usana: Hormoni
Ovo je dominantna zona za stres i hormonalne promene. Iako se čini nemoguće uticati na to, ipak možete napraviti razliku tako što ćete imati kvalitetan san, unositi dovoljne količine tečnosti i jesti lisnato povrće koje održava kožu čistom. Po pravilu se ženske hormonalne akne pojavljuju tokom ovulacije.

Zona 13 – brada: Želudac
Pojačajte unos vlakana i pijte biljne čajeve kako bi vam se poboljšala probava.

Zona 14 – vrat: Bolest
Bubuljice na ovom području mogu biti znak da se telo bori s nekom bakterijom kako bi izbeglo bolest.

Podeli vest sa prijateljima:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*