KAKO PREPOZNATI ŽENSKARA?

Upoznale ste nevjerojatno šarmantnog muškarca koji vas sluša, cijeni, razgaljuje vašu dušu. Radi li se o princu na bijelom konju ili o ženskaru?

Sve mi znamo kako to ide. Priđe ti izuzetno simpatičan, seksi i privlačan muškarac zbog kojeg nam – hoćemo li to ili nećemo – zadrhte koljena. U trenutku zna svladati tvoj obrambeni mehanizam, zaspe te komplimentima, donese ti piće i ne dozvoli da ga platiš, jer tako lijepa žena ne plaća sama. Uz to tvrdi da nije mogao skinuti oči s tebe od trenutka kad si ušla u prostoriju i da imaš najljepši osmijeh koji je ikada vidio. Djeluje previše savršeno da bi bilo istinito, te se stoga oprezno pitaš je li takav prema svakoj ženi koja uđe u lokal. Željela bi da to nije istina, ali mjere opreza nikada nisu suvišne, jer slomljeno srce ne zacjeljuje tako brzo. Pa da pogledamo kako prepoznati ženskara.

Casanova na prvi pogled
Ženskari su šarmantni, pažljivi, zainteresirani za razgovor, zanimaju ih tvoji hobiji, interesi, osjećaji. Znaju izuzetno dobro slušati, kao što znaju razgovor usmjeriti tako da glatko teče i da se žena posve opusti i da im vjeruje. Brižljivo odabranim komplimentima, koji nisu kliše i obično su iskreni, jer ženskari zaista vole (sve) žene, znaju ženu uvjeriti da je nešto posebno. Ona koju zavode zaista počne blistati pod pregrštom ženskarovih pohvala.

Ženskari poznaju žensko srce
Casanove jako dobro poznaju ženske osjećaje i raspoloženja, njihov način razmišljanja. Mogli bismo reći da su u kontaktu sa svojom ženskom stranom. Obično su okruženi brojnim prijateljicama, jer im prvenstveno godi žensko društvo. Vole igru lova, koja im osim razine testosterona podiže i praiskonski osjećaj muškosti.

Pa iako se čini kao da su puni samopouzdanja, obično je upravo obrnuto. Sa ženama se moraju čitavo vrijeme potvrđivati kako bi bili zadovoljni sami sa sobom. Psihoterapeut Jed Diamond pripisuje potrebu za uvijek novim izazovima koje predstavljaju žene upravo lošoj slici koju imaju o sebi i nesigurnosti ženskara u to što su oni uopće. Ta nesigurnost je navodno posljedica odsutnosti figure oca u djetinjstvu.

Kako ga prepoznati?

To su muškarci koji flertaju sa svakom ženom, čak i sa ženama svojih prijatelja. Skloni su tome da završe u krevetu i s posve neprimjerenim partnericama samo zbog toga jer je bilo lako. Dugoročno nisu sretni, jer serijski seks ne donosi serijsku samosvijest i samopouzdanje. Potrebne su uvijek nove potvrde da zaista mogu dobiti i ovu i još ovu ženu, koju onda brzo zamijene za novo blago. U vezi ne mogu ostati. Ako ga želiš prepoznati, pokušaj saznati skriva li svoj ljubavni život pred ljudima koji su mu važni i da li si neprestano obećava da neće flertati sa ženama svojih prijatelja (a obećanja se naravno ne drži) te da li spava i s partnericama koje su za njega neprimjerene samo zato, jer je bilo lako. Odgovori na ta pitanja dat će ti dovoljno pouzdan odgovor je li tvoj princ na bijelom konju ženskar.

Tko su njihove “žrtve”?
Njihove omiljene »žrtve« obično su mlađe žene koje nemaju previše samopouzdanja i koje će ih blistavih očiju pitati: »Zaista tako misliš?«, kad će joj šapnuti da je lijepa. Ne mogu ni zamisliti reakciju ženskara na odgovor, kao »Znam, ali svejedno hvala«.
Ženskari imaju i svoje dobre strane – iskoristite to!
Naravno da ženskari imaju i svoje dobre strane, koje morate uzeti u obzir. Upravo zbog toga vrijedi se uvjeriti je li šarmantni muškarac zbilja ženskar ili je možda nešto više od toga. Don Juani su obično zbilja zainteresirani za vas samo dok ste plijen, pa to vrijeme možete iskoristiti i zabavljati se uz dobrog sugovornika, odnosno uz pažljivog slušatelja. Tako možete malo ispuhati svoje osjećaje. Tradicionalni Casanova je spreman ženu i jako maziti te mu nije žao novaca za večere, kino, pića – pustite ga neka vas samo mazi.
Osim toga ženskari, ako ih kao takve prihvatimo, dobri su i za naše samopouzdanje – konačno netko tko nam zna reći kako smo lijepe i poželjne – ponekad tek kroz tuđe oči vidimo svoje pozitivne osobine. Ukoliko se, dakle, možete emocionalno distancirati, ženskar je kao dobitak na lotu.

Labirint do idealnoga muškarca ostaje labirint
Navedeni znakovi mogu vam do neke mjere pomoći, ali ipak moramo priznati da je teško razlikovati ženskara od muškarca koji se iskreno zanima za vas i u vama vidi nešto više od krevetskog potencijala. Kao i u mnogim drugim situacijama, morat ćete se osloniti na osjećaj, na intuiciju i nemojte bez razmišljanja otjerati idealnog muškarca, jer vas previše zasipa komplimentima i jer se uz njega osjećate sigurno, opušteno i posebno. Ne – onaj muškarac uz kojeg se osjećate kao hrpa jada nije idealan muškarca, iako nije ženskar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*