Ako svako jutro stavite sodu bikarbonu u kafu umjesto šećera, desiće se nešto nevjerovatno

Sigurno vam nikad nije palo na pamet da stavite sodu bikarbonu u kafu, ali ako probate ovakav napitak više nikada nećete prestati da ga pijete

Mnogi ljudi ne mogu da zamisle početak dana bez velike šolje kafe. Iako im je baš ona neophodna da bi se razbudili i da bi počeli da funkcionišu, istovremeno može i da im stvori ozbiljne muke saželudačnom kiselinom. Međutim, soda bikarbona rešava sve.

Koliko god da vam je čudno, soda bikarbona neće promeniti ukus kafi, a želudac će vam biti zahvalan.

Poznato je da u telu mora da postoji balans između kiselosti i baznosti, a sve kisele namirnice, na primer meso ili kafa, stvaraju previše kiseline u organizmu ako se uzimaju u većim količinama.

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Neke vrste kafe su kiselije od drugih, ali koncentraciju kiseline nije lako odrediti unapred. Osobe koje imaju osetljiv želudac trebalo bi da izbegavaju kafu s mlekom, jer i mlečni proizvodi povećavaju kiselinu. Da biste je neutralisali kako organizam i želudac ne bi bio preopterećen, potrebno je da upotrebite neku bazu.

Soda bikarbona je prirodna supstanca koja upravo pomaže u očuvanju balansa u organizmu.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

Dovoljno je da u kafu stavite samo pola kašičice ovog belog praha i rešićete se gastritisa, a i dalje ćete moći da se razbuđujete uz pomoć omiljenog napitka.

Pogledajte kako da na najlakši način napravite razliku između dobre i loše kafe.

(Telegraf.rs)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*